Selecteer een pagina

Over ons

1979

Voor de oorsprong van het bedrijf Franssen Franken moeten we terug naar het jaar 1979. Op 1 maart richtten Ger Franssen en Nettie Franken hun eigen bedrijf op, aan huis gevestigd aan de St. Barbarastraat in Heerlen. Wat begon als een dakdekkersbedrijfje met slechts een busje en aanhangwagen als voornaamste hulpmiddelen groeide uit tot een groot bedrijf dat inmiddels werk verschaft aan 18 werknemers.

1991

Het verhuurbedrijf, dat in 1991 van de grond kwam, vormt momenteel de hoofdmoot van het veelzijdige bedrijf. Franssen Franken verhuur is gestart met het verhuren van bouwmachines. In de loop der jaren heeft het assortiment zich uitgebreid met aanhangwagens en aannemersmaterieel tot wat het nu is.

1994

In 1994 is vervolgens gestart met de verkoop van aanhangwagens, bouwmachines en aannemersmaterieel.

2000

Om door te kunnen groeien verhuisde het bedrijf dan ook in mei 2000 naar een groot pand aan de Marconistraat op het industrieterrein Strijthagen. Sindsdien beschikt Franssen Franken ook over een zeer uitgebreide verkoopruimte / showroom. De beschikbare ruimte op deze locatie is ruim 17000 vierkante meter. Vanuit dit pand bedient Franssen Franken klanten uit heel Nederland en delen van Belgie en Duitsland.

2009

Vanaf 2009 is het wagenpark uitgebreid met containerwagens, waaronder haak en portaal. Er lag een behoefte bij de klanten voor een totaal aanbieder om alle logistieke bewegingen op, om en naar de bouw te verzorgen. Hierdoor is men gestart met het verzorgen van inzamelen en afvoeren van de vrijgekomen bouw afvalstromen naar erkende verwerkers om deze weer te kunnen recyclen of hergebruiken.

2017

Om het bestelproces te vereenvoudigen voor klanten is  de ‘Container webshop’ opgericht. Deze is in januari online gegaan. Hierdoor kan men nu 24/7 containers bestellen.

Franssen Franken regelt sinds februari ook het vervoer voor WML. Ons bedrijf kwam na een strenge selectie het beste eruit.

De groene stijl van Franssen Franken is niet alleen een kleur en uitstraling, maar staat ook voor een milieubewustere aanpak die we inzetten in onze dienstverlening. Hiervoor is het wagenpark uitgebreid met een trekker en een gestuurde steenoplegger met zware kraan, welke het te lossen materiaal op elke gewenste plek kan neerzetten. Het samenstellen voor deze klantspecifieke transportoplossing is samen met het ‘Lean & Green’ principe samengesteld. Bij het ‘Lean & Green’ principe kun je denken aan gewicht- en bandenspanindicatie. Ook hebben we gekozen voor banden met een lage rolweerstand voor een stiller en zuiniger voertuig.

Contactformulier

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Voor vestiging

Je bericht (verplicht)